ממש באותו יום, שמחת תורה השנה, טיילתי עם קבוצה חביבה בזכרון יעקב, ספרנו את סיפור המושבה ואת סיפורה המרתק של מחתרת ניל"י, משפחת אהרונסון ואבשלום פיינברג, וביקרנו בבית הקברות על יד קברה של שרה, שם סיפרתי את סיפור התאבדותה וגם שרתי את השיר שכתב לזכרה יעקב שבתאי. (ראו והאזינו בסרט המצורף).
שרה קבורה בבית העלמין בזכרון יעקב מתחת לעץ ברוש על יד אמא, מלכה אהרונסון, שנקברה שם 6 שנים קודם לכן. על המצבה רשום רק השם "שרה" ללא שם המשפחה. יודעים למה?
כשהכיר אבשלום פיינברג את משפחת אהרנסון התפתח רומן בינו לבין האחות הצעירה, רבקה אהרונסון. האח הבכור, אהרון אהרונסון, חשש שאם שרה, הבת הבוגרת יותר, לא תינשא, לא יסכימו בני המשפחה לנישואים של הבת הצעירה, רבקה, לפניה. לכן הביא אהרון סוחר יהודי מתורכיה בשם חיים אברהם, ושכנע את שרה להינשא לו (לא ברור איך, כי שרה היתה מפורסמת בחופש מחשבתה ובאסרטיביות שלה). השניים נישאו ועברו לגור בקונסטנטינופול שבתורכיה, אבל שרה לא אהבה את בעלה וכעבור כשנה וחצי ברחה ממנו וחזרה למשפחתה לארץ. אז גם למדה להכיר את התורכים כאשר היתה עדה לזוועות השואה הארמנית, והפכה להיות פרו-בריטית נלהבת והצטרפה במרץ לפעילות ניל"י. (בתמונה: משפחת אהרונסון, עומד - אהרון אהרונסון, מימין האב, אפרים פישל אהרונסון, לידו מזוקן - חיים אברהם ולצידו האחרים שמואל ואלכס אהרונסון. יושבות מימים שרה אהרונסון ואחותה רבקה).
עוד על מחתרת ניל"י ובני משפחת אהרונסון במסגרת טיול מזמר קסם העליה הראשונה - טיול מזמר בזכרון יעקב
וגם במסגרת הסיור בעקבות "אות מאבשלום" - מחדרה לזכרון יעקב בעקבות אבשלום פיינברג ומחתרת ניל"י
בהדרכת ד"ר איתי פלאות.
עוד על שירים, משוררים ומקומות ומה שביניהם בטיולים מזמרים ובמסגרת הרצאות מזמרות בהגשת ד"ר איתי פלאות.
ליצירת קשר לחצו על הקישור צור קשר או חייגו 052-2971119