סיפור מרתק על גבר שנולד בגדרה לאחר שהוריו גורשו מראשון לציון, התחנך ב"כּוּתַאבּ" מוסלמי ביפו ובתיכון צרפתי, למד בפאריס, חי בחדרה, הקים מחתרת ריגול בזכרון יעקב ונהרג בחולות סיני. על גבר זה, אבשלום פיינברג, מוכשר, כריזמאטי ורב מעללים, נכתב ספרה של נאוה מקמל עתיר "אות מאבשלום".
הטיול יתחיל באנדרטה שנבנתה לכבוד אבשלום פיינברג לרגל 40 שנה להעלמותו. האנדרטה הוקמה על ידי אחותו של אבשלום, צילה שוהם ועל ידי חברתו, רבקה אהרונסון. במשך למעלה מחמישים שנה ניצבה האנדרטה על כביש 4 בכניסה הדרומית לחדרה. לאחרונה הועתק המבנה לגבעה מול הים על הגדה של נחל חדרה. למה נבנתה האנדרטה לאדם שסיבת היעלמותו לא היתה ברורה אז? מדוע נבנה ספסל לאורך המבנה ומהכתב המשורר נתן יונתן על נחל חדרה? על כל אלה ויותר, בשילוב שירי העליה הראשונה בתחנה הראשונה.
מהאתר הסמוך לפארק נחל חדרה נסע דרך גבעת אולגה (שנקראת על שמה של אולגה חנקין, דודתו והמיילדת של אבשלום) אל "בית פיינברג" שבחדרה. בית זה שנבנה על ידי לוליק פיינברג, ממיסדי חדרה, משוחזר להפליא ומציג את משפחת פיינברג וחייה בבית באופן אמיתי ומרגש. בבית נסייר בחדר ההורים פאני ולוליק, נחזה בסרט בחדר האוכל ונכנס גם לחדרו של אבשלום בו מאותרים הקירות בציורי קיר של עץ ערמון וחפציו האישיים מוצגים למבקרים. נשווה את מראה הבית כיום עם התיאורים בספר ונמשיך בדרכנו לזכרון יעקב.