בימים אלה, כשנושא האלימות נגד נשים וזכויות האשה עולים לשיח הציבורי, אני מוצא לנכון לספר את סיפורה של אשה מיוחדת, פמיניסטית אמיתית, שקורותיה חקוקים בהסטוריה שלנו, למרות שאפילו ערך בויקיפדיה אין לה. זוהי ציפורה זייד לבית בקר, בת זוגו ושותפתו של השומר אלכסנדר זייד.
ציפורה זייד, אשה עצמאית וחזקה, ידועה כבת זוגו של, כאמא של, אבל סיפורה שלה כמעט ולא נזכר בכתובים. אשת העלייה השניה, שעסקה בשמירה, לחמה לקידום ושוויון בין נשים לגברים, עסקה בחקלאות והשפיעה מאוד על דור המייסדים.
ציפורה זייד לבית בקר נולדה בשנת 1892 בווילנה. בשנת 1907, בגיל 15, התכוננו שתי אחיותיה, קיילה ורבקה, לעלות לארץ ישראל, אך רבקה התחרטה ברגע האחרון ובהחלטה ספונטנית הצטרפה ציפורה לקיילה והשתיים הגיעו ליפו. החלטתה של ציפורה התבססה על אפשרות שאם לא תמצא את מקומה בארץ תוכל תמיד לחזור לוילנה, אבל מרגע שפגשה את אלכסנדר זייד החליטה שביתה יהיה כאן.
בשנת 1908 הצטרפה ציפורה אל אלכסנדר בחוות סג'רה שבגליל התחתון. לצורך הנסיעה, מכיוון שרכבי העגלות הערבים סרבו להסיע אשה לבד לנסיעה ארוכה כזאת, נסעה ציפורה לגליל כשהיא מחופשת לגבר עם מכנסיים ושיער קצוץ. מסופר שכשהגיעה ציפורה לחוות סג'רה ראו אותה החלוצות במקום, כשהיא לבושה במכנסיים, דבר שלא היה מקובל אז, התלהבו ומיד הכינו מהחצאיות שלהם מכנסיים כמו של ציפורה (והגברים). כך היתה ציפורה לדמות המשפיעה הראשונה בפלסטינה-א"י בתחום האופנה!