תחום "תעתועי ראיה" (או ליתר דיוק "תעתועי תפיסה") חביב עלי כבר שנים רבות. בשנת 1979 הוצגה במוזיאון ישראל תערוכת "תעתועי ראיה" ולאחר ששמעתי עליה גדולות ונצורות שלחתי מכתב (זה היה לפני עידן האינטרנט!) וביקשתי לרכוש את חוברת התערוכה בה היו צילומי המוצגים. לאחר ששלחתי את הסכום המבוקש (בצ'ק, עוד לא השתמשנו בכרטיסי אשראי)הם שלחו אלי את החוברת, ואז צילמתי מתוכה בעזרת מצלמה עם סרט שקופיות (אז לא היו מצלמות דיגיטאליות) וחיפשתי לי מי שירצה שאראה לו את השקופיות ואספר לו על התעתועים.
לחצו על התמונה ותוכלו להשוות אותה עם תמונה דומה שצולמה מזוית שונה |
מאז למדתי הרבה על תעתועים ובכלל. דוגמאות חדשות ויפיפיות של תעתועים, לעתים אפילו עם הסברים נכונים, מתפרסמות חדשות לבקרים באתרי אינטרנט שונים, ואני כל כך נהנה וגם רוצה שאתם תהנו (מתוך שלל נושאי ההרצאות שאני מציע, הרצאת "תעתועי ראיה" היא המבוקשת ביותר!).
אז הנה תעתוע אחד קשור לזוית הראיה והבנה מרחבית. עולמנו, כידוע, הוא תלת מימדי ולכן המוח תמיד ינסה לאתר את המבנה המרחבי מתוך התמונה הנשלחת אליו מהעיניים. הביטו בתמונה שמשמאל, האם זה ציור על מרצפות הרחוב? פסל סביבתי? או גוף תלת מימדי? ואם תלת מימדי אז מהי צורתו? לחצו על התמונה ותגלו.
לעתים קרובות תפיסת המרחב שלנו שגוייה. על הסיבות וההשלכות בהרצאת "תעתועי ראיה".
והנה סרטון קצרצר המביא שפע של דוגמאות של הבנה לא נכונה של המרחב. הסרט עשוי בצורה מפתיעה ומהנה וכמוהו, אגב, תוכלו לראות ביוטיוב בחיפוש מתאים.
איך משפיעים תעתועי ראיה על חיינו? למה אנו חווים תעתועים? (ברירה טבעית!), האם יש בהם סכנה? (כן!), מה ניתן לעשות כדי להתגבר על הבנה לא נכונה של מה שאנחנו רואים? (מעט מאוד).
עוד בנושא זה במסגרת ההרצאות המוגשות על ידי ד"ר איתי פלאות ובעיקר ההרצאה תעתועי ראיה
ליצירת קשר לחצו על הקישור צור קשר או חייגו 052-2971119