בארצנו מוכת המלחמות רבים השירים אשר נכתבו והושרו אודות ולזכר חיילים שנפלו במערכות ישראל. בימים אלה בהם אני מכין, כבכל שנה, ערב שירי לוחמים לקראת יום הזכרון, עולים שירים אלה ומפעמים בי
השירים הם רבים, מהשיר "דודו" שכתב חיים חפר על סגן דוד צ'רקסקי אשר פיקד על מחלקה בפלמ"ח ונפל בקרב על מצודת כ"ח בגליל העליון, דרך השיר "אחי הצעיר יהודה" בו מבכה אהוד מנור את מות אחיו, יהודה ויינר, במלחמת ההתשה בסיני, ועד השיר "מליון כוכבים" שכתב יפתח קרזנר ושרה עמית פרקש לזכר אחיה, טייס המסוק תום פרקש, שנפל במלחמת לבנון השניה. יש שירים רבים נוספים אודות חיילים שנפלו ובהם "מה אברך", "שיר על רעי", "שיר ללא שם", "פרי גנך" ועוד. לכל שיר סיפור על חלל שהוא עולם ומלואו.
לאורך שנותיה של מדינה ישראל, ממלחמת השחרור (ואף לפניה) ועד היום ניתן לראות שינוי באופיים של שירי האבל. בעבר האבל היה "לאומי" והחייל תואר בדרך כלל במלוא "חיילותו", גבורתו (תציל את עצמך / ביקש אז הפצוע / אני נשאר אתך / ענה לו החובש), יופיו (יפי הבלורית והתואר) ותכונות נעלות אחרות. לעומת שירים חדשים יותר, בהם היחס אל החלל הוא אישי יותר, פרטי יותר ומשפחתי יותר. נראה שנקודת המפנה היתה בשירו של אהוד מנור, "אחי הצעיר יהודה".
עוד שירים אהובים ומרגשים בליווי סיפורי הנופלים בערב בלתי נשכח - "ערב שירי לוחמים"
עוד על שירים, משוררים ומקומות ומה שביניהם בטיולים מזמרים ובמסגרת הרצאות מזמרות בהגשת ד"ר איתי פלאות.
ליצירת קשר לחצו על הקישור צור קשר או חייגו 052-2971119