בשנת 1882 עלו יהודים משתי עיירות ברומניה על ספינה והתכוונו להתיישב בארץ ישראל. מספרים שבשבת עלתה בת מאחת הקהילות אל הסיפון וסרקה שערה. ראו זאת אנשי הקהילה השניה והזדעזעו מחילול השבת וגמרו אומר בנפשם לא להתיישב ביחד עם הקהילה של הבת הסוררת בראש פינה. הם נשארו בחיפה וחיפשו נואשות מקום להתיישב בו....כך מתחיל סיפורה של המושבה זכרון יעקב, או בשמה הקודם, זאמארין.
את סיורנו נתחיל בסיפור הקמתה של המושבה על יד קיר הראשונים. על אותם יהודים דתיים מאוד שעלו מרומניה בעקבות פרעות "סופות בנגב". ללא ידע בסיסי בעבודת האדמה, ללא הון התחלתי לביסוס המשק החקלאי וללא סיוע ממוסדות, קנו האנשים חלקת אדמה סלעית ונאחזו בה. זעקתם לעזרה נשמעה על ידי הברון בנימין אדמונד דה רוטשילד בצרפת והוא, בדרך מופלאה, הביא אותם, ביחד עם מושבות רבות בארץ ישראל לשגשוג ופריחה. את המושבה בה תמך בנה מחדש וקרא לה זכרון יעקב על שם אביו, ג'יימס יעקב דה רוטשילד.
נעבור את הכביש וניכנס אל בית הקברות הטומן בחובו סיפורים מרתקים על אנשים משונים מתקופות שונות. כאן נוכל לראות מצבה ללא קבר לאדם דגול שחלם על הקמת מדינה יהודית ואף תכנן תוכניות מפורטות, אבל נהרג בתאונת מטוס וגופתו לא נמצאה עד היום. כאן נוכל לחזות בחלחלה בכמות הגדולה של מצבות קטנטנות, חלקת הילדים, המעידות על קושי החיים בימים ההם. נבקר גם את קברה של שרה אהרונסון, גיבורת ניל"י הקבורה בתוך חלקה מגודרת ביחד עם אמה, מלכה אהרונסון.
מבית הקברות נמשיך ברחוב המייסדים לעבר טיילת המדרחוב ונעצור על יד בית משפחת אהרונסון. שם נספר עוד על אהרון אהרונסון, מדען בוטנאי בעל שם עולמי שגילה את אם החיטה. אהרון אהרונסון גם הקים את מחתרת ניל"י כדי לאסוף ידיעות אודות התורכים ולהעבירם לבריטים שישבו אז במצרים. צעירים רבים הצטרפו אליו למשימה כולל אחותו, שרה אהרונסון, שנתפסה על ידי התורכים ולאחר שלושה ימי עינויים נוראיים שמה קץ לחייה.
נספר גם על אבשלום פיינברג איש חדרה שאהב שתי אחיות ואף כתב להן מכתבים. נשיר את השיר "אלף נשיקות" שנכתב על ידי מירית שם-אור על פי מכתב של אבשלום פיינברג. נספר גם על תעלומת מותו המסתורי בחולות אל עריש ועל סיומה של הפרשה ופתרונה.
נגלוש אל בריכת בנימין ונזכור איך היטיב הברון רוטשילד עם נתיניו במושב ונראה גם את בית הכנסת שהקים לתפארת מדינת ישראל. נשב לנוח בגן טיול בו נהגו אנשי המושבה להלך בסופי שבוע לבושים במיטב מחלצותיהם, ואם ישאר זמן, נבקר גם באחוזת משפחת לנגה ונספר את סיפורם העצוב ואולי אפילו נספיק לבקר ביקב ולטעום מיינו.
טיולים מזמרים ניתן לקיים גם בשעות הערב הקרירות.
משך הטיול כשעתיים וחצי. המסלול המתואר הוא בגדר המלצה. פרטי המסלול המחייב יתואמו עם הלקוח. הטיול הוא טיול מזמר אמיתי בליווי שירה וגיטרה וחלוקת שירונים.
עוד על שירים, משוררים ומקומות ומה שביניהם בטיולים מזמרים ובמסגרת הרצאות מזמרות בהגשת ד"ר איתי פלאות.
ליצירת קשר לחצו על הקישור צור קשר או חייגו 052-2971119