הרצאות על טבע, שירה ומדע

ד"ר איתי פלאות, ביולוג עם ניסיון רב בהוראה ובמחקר באקדמיה, מגיש הרצאות מרתקות בתחום הטבע ובעיקר בתחום טבע האדם.
 
נושאי ההרצאות מגוונים ועוסקים בחושים, בהתנהגויות אנושיות, במיניות ואהבה, בדרכי חשיבה משונים וכדומה. ההרצאות והרצאות לחוגי בית מיועדות לקהל הרחב, מלוות במצגת מרהיבה, משעשעות אך יחד עם זאת מועברות בצורה אינטליגנטית.
 
בנוסף, מציע איתי פלאות "הרצאות מזומרות" בהם שרים ומספרים את הסיפורים שמאחורי השירים. נושאי הרצאות מזומרות תוכלו לראות בדף של שירה בציבור

בעיה בהבנה המרחבית - מצחיק

מסתבר שהעין רואה תמונה דו מימדית. הרי הרשתית, שבעזרתה קולטת העין את תמונת המציאות, היא משטח של תאים, כך שתמונה הנקלטת על ידי הרשתית היא דו מימדית, כלומר חסרת עומק.  עצמים קרובים ורחוקים נקלטים על גבי אותו משטח.  את העניין הזה אני מסביר בתחילתה של כל הרצאה העוסקת ב"תעתועי ראיה".  לחוויה המרחבית שאנו חווים אחראי בעיקר המוח.  הוא מקבל מהעין את התמונה הדו מימדית ובאמצעות רמזים בתמונה הוא בונה לנו את החוויה המרחבית התלת מימדית. 


נשמע מסובך?  לא כל כך.  בכל אופן, את הנושא הזה אני מבהיר היטב בהרצאה על תעתועי ראיה.

 

הנקודה הפעם היא שראיה מרחבית היא פונקציה של פעילות המוח, וקשורה לחשיבה לוגית.  קליפת המוח מורכבת משתי אונות (המיספירות): השמאלית מתמחה בחשיבה לוגית וקוגניטבית ואילו הימנית אחראית על אינטואיציה ורגשות.  אצל כל אחד, בכל רגע נתון, אונה אחת דומיננטית ולפיכך אנחנו מתנהלים בצורה לוגית ורציונאלית כשהשמאלית לוקחת פיקוד ובאופן רגשני ואינטאיטיבי כשהימנית שולטת. מסתבר שבעניין הזה יש הבדל בין נשים וגברים (הנה אני מתחיל להסתבך פה): אצל גברים בממוצע שולטת האונה הימנית 52% מהזמן (והימנית 48%) ואילו אצל נשים שולטת האונה הימנית 52% מהזמן (והשמאלית 48%). אלה כמובן ממוצעים שאינם מצביעים בהכרח על אדם כזה או אחר, אבל באופן כללי הגברים מתנהלים בצורה לוגית יותר והנשים בצורה רגשית ואינטואיטיבית (הנה הסתבכתי).

 

בגלל שראיה והבנה מרחבית קשורים ללוגיקה, גברים בממוצע, מבינים את המרחב טוב יותר (בעוד הנשים נפלאות בתקשורת מילולית אינטואיטיבית ובהבנת רגשות). 


איך מבחינים בקשיים בהבנה מרחבים?  למשל כשמישהו או מישהי לא מסתדר עם הכנסת הרכב לחניה, כמו למשל בסרטון הבא:


 

והנה עוד דוגמא לנהגת (המקרה הזה...) שבתחנת הדלק מעמידה את הרכב על יד המשאבה אך מגלה שפתח מיכל הדלק נמצא בצד השני.  אין בעיה, צריך פשוט לעבור ולעמוד בצד השני, אבל לעתים יש יותר שני צדדים למטבע....

 

 

 

מצחיק?  מסתבר שלעניין הזה יש פתרון פשוט שאנשים לא כל כך מכירים.   בשעון מד הדלק ברכבים רבים מסומן בבירור הצד עם פתח המיכל: רואים את החץ המשולש לצד ציור המשאבה? הוא מורה על הכיוון של פתח מיכל הדלק.

 

 

 

עוד בנושא זה במסגרת ההרצאות המוגשות על ידי ד"ר איתי פלאות ובעיקר ההרצאה תעתועי ראיה.

ליצירת קשר לחצו על הקישור צור קשר או חייגו 052-2971119 


 


 

 

לפרטים ויצירת קשר

איתי פלאות: 052-2971119

כל הזכויות שמורות לד"ר איתי פלאות, מרכז תרבות ידע ופנאי © שירה בציבור
ד''ר איתי פלאות | itai@plaot.com | 04-9533736 | 052-2971119

Tivonet